kotiin

kotiin

torstai 6. huhtikuuta 2017

Kevät



Se on täällä. Lämpö, aurinko, narsissit ja kukkivat kirsikkapuut. Se mahtava fiilis kun töihin lähtiessä aurinko paistaa ja jatkaa paistamistaan vielä töiden jälkeenkin. Ensimmäiset terassidrinksut nautittiin jo kolmisen viikkoa sitten. En pistä pahakseni ollenkaan. Viime perjantaina lämpö kohosi 24 asteeseen ja terassit olivatkin illalla ihan umpitäynnä. Niin umpitäynnä, että me tyydyimme tyttöjen kanssa siemailemaan REWE-viiniä muovimukeista katukivetyksellä elegantisti istuskellen.

Classy.

Joka kevät täällä (eli siis viime kevät ja tämä kevät = 2 kevättä) menen ihan sekaisin kukista. Enkä edes pidä kukista. Tai no, pidän kyllä, mutta en tiedä niistä juuri mitään. Kotioloissa kukat kuolevat rinnallani ennätysnopeasti. Kerran nuorempana kukkakaupan täti myi minulle jonkin kasvin ja sanoi, että "jos tämän tapat niin saat kyllä 10 pistettä ja papukaijamerkin!". Challenge accepted. Oikeasti kyllä yritin pitää sen hengissä, mutta kuoli sekin lopulta. Tällä hetkellä meidän ikkunalaudalla istuskeleva ordidea on ollut ihmeen sitkeä, se säilyi hengissä reilusti yli vuoden. Vieläkin kasvatan toivoa siitä, että se lykää uutta versoa pintaan pian. Katsotaan katsotaan, voi olla, että toivo on menetetty. Joka tapauksessa, niitä kuuluisia vihreitä peukaloita ei ole näkynyt.

Mutta takaisin kevääseen; kevät on kiva myös siksi, että minulla on synttärit! Vaikkeivat ne olekaan nykyään ihan yhtä hohdokkaita kuin lapsena, mm. siksi, että ne muistuttavat siitä miksi kukaan ei tule enää baarissa iskemään. Ai enkö mä muka näytäkään enää 18-vuotiaalta? Suurentava peili sanoo, että en. Yksi ystäväni totesi pari viikkoa sitten: "mut säkin oot niin tommonen iätön tyyppi". Lapsi, teini, aikuinen ja vanhus samassa paketissa siis. I kinda like it.

Miksi mun ajatus nyt näin harhailee? Kevät. Keväästä piti kirjoittaa, eikä mun iästä tai kasvien tappamisesta. Tai ehkä se onkin juuri se kevät, joka saa ajatukset juoksemaan nopeampaa ja vilkkaammin kuin pimeässä talvisäässä. Se sama kevät, joka nostaa energiatasot ja mielialan ihan uusiin sfääreihin. Ja se kevätaurinko! Eilen harkitsin vahvasti, että avaan kaikki ikkunat sepposen selälleen ja kiipeän katolle ottamaan aurinkoa. Se olisi kuitenkin saattanut johtaa jonkinasteiseen poliisioperaatioon, joten päätin lopulta ideaa vastaan. Onneksi tulevassa asunnossa on parveke.


Omg näitä kukkivia puita!

Kohta on lehdetkin.


Vaikka lämpö ja kevät ovatkin täällä niin ihania, on silti myös tosi ihana lähteä Suomeen pääsiäiseksi. On vähän ikävä. Jos hyvä säkä käy, niin reilun viikon päästä Suomen-kotonakin on oikein aurinkoinen kevätsää. Pajunkissoja! Oi pajunkissoja, kiitos. Kunhan ei tule räntää vaakatasossa, niin olen tyytyväinen.

Kun tulen takaisin reissusta, onkin jo meidän muuttorumban aika!



    



Kohta tämän tien reunat täyttyvät myyntikojuista! Parsaa luvassa piakkoin.


- Tiina

*** I love spring. I love the warmth and the flowers. Spring in general just makes me happy. I am going to Finland to celebrate Easter as well as my birthday in a week. Looking forward to it! ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti