kotiin

kotiin

torstai 23. helmikuuta 2017

Kööpenhaminan Terkkuja

Moikka vaan kaikille.

Mun piti kirjoittaa Köpiksestä teille jo heti alkuviikosta, olin siellä nimittäin viime viikonloppuna, mutta tuli matkaan pari muuttujaa. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, joten tässä ollaan.

Viime syksynä aloimme suunnittelemaan viikonloppureissua Köpikseen kolmen entisen työkaverin - nykyisen ystävän - kanssa. Olimme kaikki aikoinaan samassa vaateliikkeessä farkkumyyjinä ja parempia työkavereita saa kyllä hakemalla hakea. Nykyään kukaan meistä ei enää asu edes siinä kaupungissa, jossa olimme töissä. Tuntuikin jotenkin luontevalta suunnitella tapaaminen johonkin neutraaliin paikkaan, johon kaikkien pitää erikseen lähteä. Tanska valikoitui kohdemaaksi heti alussa shoppailumahdollisuuksien vuoksi. Ehkä joku seurueestamme saattaisi kertoa muitakin syitä matkakohteen valinnalle, mutta ei nyt aleta enempää spekuloimaan (#komeitamiehiä).

Muut leidit reissasivat Helsingin kautta, mutta minä lensin paikalle 40 minuutissa suoraan Hampurista. Paikalle pääsisi "kätevästi" bussillakin noin kuudessa tunnissa, mikäli haluaa päästä todella halvalla. Tällä kertaa kuitenkaan en halunnut tuhlata rajallista aikaa matkustamiseen. Olen aikaisemmin käynyt Kööpenhaminassa vuonna 2014 ns. pienen budjetin reppureissulla (kyllä, pohjoismaassakin voi reissata budjetin mukaan). Muistot olivat hyviä, eikä kaupunki pettänyt tälläkään kertaa.






Meillä oli hostelli Generator Copenhagenista neljän hengen huone. Hostelli oli keskeisellä paikalla ja meille kuului hintaan myös aamiainen, mikä oli yksi kriteeri majoituksellemme. Olimme majoitukseen tyytyväisiä, se oli hintansa väärtti. Ei mitään erityishuomioita, muttei mitään negatiivistakaan. Paitsi kahvi! Kahvi oli pahaa.

Joka tapauksessa meillä oli aivan sairaan hauskaa. Rahaa paloi myöskin ihan kiitettävästi, kiitos Köpiksen hyvien shoppailumahdollisuuksien ja erityisen somistustaitoisten myyjien. Erityiskiitos myös englanninkielentaidoista tanskalaisille. Itse asiassa allekirjoittanut oli maahan saapuessaan aluksi hieman pihalla, enkä heti oikein saanut oikeankielisiä sanoja suusta ulos. Alussa meinasin alkaa (lue: aloin) puhumaan saksaa, sitten ruotsia (tämän he luultavasti olisivat voineet tajutakin) ja lopuksi aivot vasta käänsivät kielen englanniksi. En sentään suomea alkanut kenellekään sönköttämään. Yksi hassu juttu oli se, että tällä kertaa Köpis tuntui pienemmältä kuin viimeksi kun kävin.


Jaa mikä tuhlaus?

Kun entinen farkkumyyjä lähtee shoppailemaan, mitä muuta voi odottaa?

Levi´s <3


Iltaisin käytiin syömässä ja siinähän aikaa kuluikin tuntikaupalla patojen ja viinilasien äärellä kun nämä papupadat pääsivät vauhtiin. Kertakaikkisen rentouttava ja ihana reissu. Tuli tarpeeseen ja niin edespäin. Erityisesti kun se Etelä-Afrikan matka meni ihan pieleen ja peruuntui tammikuussa. Nyt on jo kyllä ikävä näitä kolmea leidiä, joiden kanssa sain matkustaa. Toivottavasti nähdään pian taas. 


Ensimmäisen illan ateria.

@ Espresso House


Seuraava reissukohde onkin sitten Suomi! Pääsiäistä ja omia synttäreitäni lähden juhlistamaan "kotiinkotiin" huhtikuun puolivälissä. Nyt on jo hyvät fiilikset tuosta reissusta. Parempi ehkä koputtaa puuta tässä vaiheessa siis. Pessimisti kun ei kuulemma pety.


- Tiina

*** I was in Copenhagen last weekend with 3 of my friends/former coworkers. We had a blast and did a lot of shopping and just talking. It was a great trip. ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti